Gepost op

Fruit voor je huid: Avocado, de meest populaire vrucht op Insta

Elke ‘foodie’ is er weg van en eet het met alles, mensen op Facebook ontvrienden je als je zegt dat je het niet eet, en het is razend populair om er een foto mee te plaatsen op Instagram (4.849.129 foto’s om precies te zijn). Inderdaad, we hebben het in deze blog over de AVOCADO!!
De immens, populaire vrucht die een complete hype is op social media. En niet alleen op social media, want in Amsterdam is er zelfs een avocado bar geopend waar elk gerecht als basisingrediënt de avocado heeft.

Maar weet je ook dat deze avocado ontzettend goed is voor een in- en uitwendige behandeling van je huid EN haar? In deze blog lees je waarom ook jij fan moet worden van de wereldberoemde Avocado.

Feeling younger by eating avocado butter!

Nee geen margarine boter…maar gebruik een overrijpe avocado als botervervanger. De avocado is namelijk de enige vruchtsoort met gezonde vetten. Door je normale boter dus te vervangen voor een overrijpe avocado die je uitsmeert over je brood zorgt voor een strakke lijn. En niet alleen een strakke lijn, maar ook een strakke huid. De vrucht zit namelijk boordevol vitamine E, een vitamine die zichtbaar verschijnselen van huidveroudering kan verbeteren. Vitamine A die eveneens ook in de vrucht zit, zorgt voor het zuiveren van de huid en het kwijtraken van dode huidcellen. De vetzuren die in avocado zitten zijn essentieel voor het herstel van de huid. Deze vetzuren zorgen ervoor dat de huid jong en strak blijft.

Een avokadootje voor huid & haar

Ook het rechtstreeks op de huid smeren van een goed geprakte avocado heeft voordelen. Het helpt de kenmerken van huidveroudering te vervagen, dankzij de herstellende eigenschappen van avocado olie. Deze vrucht is dus echt een kadootje voor de huid.

Vroeger zagen wij hoe mijn moeder met een avocado het haar van ons zus waste. Geen andere zeep of shampoo waar ze het mee aanlengde alleen een avocado, prakken, even laten staan (afgedekt met huishoudfolie) en het haren wassen kon beginnen. Dit deed ze door simpelweg de geprakte avocado in het haar te masseren.Avocado masker
Nu veel ouder en wijzer ben ik er achter gekomen dat avocado veel van de gezonde vetten bevat en daarom goed is voor droog haar en een droge huid. Ook blijkt dat de olie uit avocado de haarschacht beter penetreert dan amandel-, zonnebloem- of olijfolie.

En voor iedereen bij mij in de klas die het maar raar vond dat ik vertelde dat mijn moeder een avocado gebruikte voor het wassen van het haar…vertel me meer over je Garnier shampoo met avocado-extract omdat je meer volume in je haar wilt… 😉

Mocht je geen guacamole op je gezicht willen smeren maar ben je opzoek naar een boter met ongeveer dezelfde eigenschappen? Probeer dan onze ongeraffineerde Sheabutter. Deze boter heeft namelijk nagenoeg dezelfde eigenschappen en is ook geschikt voor huid en haar. Lees hier meer over de Sheabutter.

Keep it natural peeps!

-Team Andelia

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.