Gepost op

Droog haar door het koude klimaat…wat kan je hier tegen doen?

Droog haar
Droog haar
Slider

Hallo lezer,

Allereerst willen wij van Team Andelia jou het beste wensen voor in 2018! Nu alle drukke feestdagen achter de rug zijn blijven de meeste mensen zitten met een groot probleem en dat is niet “wat te doen met de kerstboom?” Nee dit grote probleem heet “Extreem droog haar!”
Hoe komt dit en wat kan je er tegen doen? Dat leest u in deze blog!

Het is inderdaad weer de tijd van het jaar, de tijd van extreem droog haar! Alles wat je in je haar stopt wordt opgezogen als een spons en je haar blijft kurkdroog. Je staat voor de spiegel doet olie in je haar en vlak voor je de deur uitgaat is deze olie op magische wijze verdwenen. En het enige wat je je afvraagt is: HOE DAN? HOW? Uhmm…nou dat wilde wij dus ook weten, dus we hebben contact opgenomen met haar en hoofdhuidspecialist Marlon Rozenblad die tevens producent is van de Tonka olie en Tonka moisturizer en ook nog eens meester is in het kappersvak.

Marlon legt uit dat er verschillende factoren meespelen in het krijgen van droog haar. Een van deze factoren is uiteraard het weer. Je haar is namelijk opgebouwd uit verschillende lagen waarvan de buitenste laag de cuticula/haarschacht noemen, of zoals Marlon het zegt: de schubbenlaag. Hij noemt dit de schubbenlaag omdat de buitenste laag bestaat uit doorzichtige keratine schubben die als dakpannen over elkaar heen liggen en daardoor de binnenlaag van het haar beschermt. Wanneer het haar extreem droog is, wilt dit aangeven dat de schubben laag open is gaan staan. Hierdoor wordt het haar statisch wat resulteert in…inderdaad een bad hair day! Het openstaan is dus de oorzaak dat het haar de olie opzuigt maar het verder droog blijft!

Oke, Marlon dit is nu helder! Maar hoe voorkom je dat?

Wat je nodigt hebt is een olie die de schubben weer sluit. Een van deze oliën is de Tonka olie. Deze olie is een eeuwenoud inheems recept uit het Amazonegebied van Suriname. En in plaats van een hele academische uitleg te geven over tonka olie, hebben we een paar eigenschappen van de olie voor jou op een rijtje gezet:

* Tonka olie sluit de schubbenlaag waardoor het haar minder droog en pluizend wordt
* Tonka olie wordt opgenomen in de haarkiem wanneer het op de hoofdhuid wordt aangebracht, waardoor het gedeelte van je haar onder de schubbenlaag (de cortex) ook gehydrateerd blijft.
* De olie ontstopt de poriën waar andere oliën de poriën juist verstoppen doordat ze te dik zijn voor de hoofdhuid. Deze poriën raken vaak verstopt door gebruik van verkeerde oliën/haarvetten en haargel. Ook kan stress een oorzaak zijn van verstopte poriën
* De olie zorgt voor celdeling. De celdeling brengt de bloedcirculatie in de hoofdhuid op gang waardoor het haargroei stimuleert.
* Door de olie te gebruiken vóór het douchen, vormt het een beschermlaag voor het haar en beschermt het tegen de chemicaliën in het water.

Naast het gebruiken van de olie heeft Marlon nog een paar tips:

* Zorg ervoor dat (vooral wanneer het regent) je een regenkapje draagt alvorens je een muts op doet
* Pas op met kraanwater, hier zitten veel chemicaliën in die het haar kunnen beschadigen. Het beste is om bij de laatste spoelbeurt van het haren wassen bronwater te gebruiken. De chemicaliën die in het water aanwezig zijn kunnen namelijk botsen met de Tonka olie.
* Voedt jezelf goed. Haar is een soortig afvalproduct van het lichaam. Wanneer de voeding goed is, is de afval ook goed. Voedt je daarom met veel eiwitten en vitamine C, vooral tijdens de wintermaanden. Haar is namelijk opgebouwd uit de harde keratine (90%), deze stof wordt aangemaakt door eiwitten.

Tot zover de tips van Marlon Rozenblad.

Bent u overtuigd? Bestel dan hier de Tonka olie. Liever het combinatiepakket van Tonka olie en moisturizer? Bestel die dan hier.

Last van andere hoofdhuid aandoeningen?

Heeft u last van andere hoofdhuid aandoeningen? En bieden de producten van verschillende dermatologen geen soelaas? Neemt u dan contact met ons op. Marlon Rozenblad is haar- en hoofdhuidspecialist en heeft een product ontwikkeld voor huidaandoeningen als psoriasis en alopecia.

Dit product kan voor nu nog alleen bij ons besteld worden op aanvraag. U kunt contact met ons opnemen via info@andelia.nl. Of via Facebook.com/andeliaproducts.

Bekijk in de video hieronder hoe Marlon het product gebruikt in combinatie met Tonka olie.

Lees ook de blog: Verdwijnt je haarlijn? Hoe krijg je een gezonde hoofdhuid? Marlon Rozenblad geeft antwoordt!

Wil jij je ervaringen delen met andere klanten van Andelia? Of wil je graag Tips & Trics van andere klanten? Join dan de Embrace Nature groep op Facebook.

 

 

Eerdere blogs:

The BIG CHOP diaries Eyedontha: “Ik ben niet mijn haar, mijn haar is onderdeel van mij”
Blog

The BIG CHOP diaries Eyedontha: “Ik ben niet mijn haar, mijn haar is onderdeel van mij”

Vertel ons eens wie je bent, en wat je doet in het dagelijks leven? Mijn naam is Eye. Ik ben...
Read More
The BIG CHOP Diaries Ralitsa: Het was voor mij zowel een verlossing als een vernieuwing
Blog

The BIG CHOP Diaries Ralitsa: Het was voor mij zowel een verlossing als een vernieuwing

Naam, leeftijd en wat doe je in het dagelijks leven? Ralitsa Vliese, 24 woont in Amsterdam, student journalistiek, werkt op...
Read More
The BIG CHOP diaries. Shi: Het is een soort van statement en ik voel me er heerlijk bij
Blog

The BIG CHOP diaries. Shi: Het is een soort van statement en ik voel me er heerlijk bij

Naam: Shi Leeftijd: 33 jaar Vertel eens iets over jezelf Shi, 33 jaar en sinds een paar maanden werkzaam voor...
Read More
The BIG CHOP Diaries met Daniëlle: I was just like, cut it all off
Blog

The BIG CHOP Diaries met Daniëlle: I was just like, cut it all off

Naam: Daniëlle Leefttijd: 28 Haartype: 3C/4A Beroep: In het dagelijks leven ben ik social media manager. Op social media sta...
Read More
Geen onderdeel van een categorie

Sheabutter: Beschermt huid en haar tegen de kou! Ga je eerst whippen of gelijk smeren?

Aangezien de buiten temperatuur niet meer te harden is voor zowel onze huid en haar is het de hoogste tijd...
Read More
Chocola & massages, zo heb jij je ultieme valentijnsdag
Blog

Chocola & massages, zo heb jij je ultieme valentijnsdag

We kennen de standaard valentijnsdag allemaal wel, restaurant, filmpje and thats it! Maar dit jaar gaan we het even anders...
Read More
Droog haar door het koude klimaat…wat kan je hier tegen doen?
Blog

Droog haar door het koude klimaat…wat kan je hier tegen doen?

Hallo lezer, Allereerst willen wij van Team Andelia jou het beste wensen voor in 2018! Nu alle drukke feestdagen achter...
Read More
Blog: De geheimen van Marokko…Hammam!
Blog

Blog: De geheimen van Marokko…Hammam!

Voor wie van 'all natural' houdt, staat dit land gelijk aan het gevoel van thuiskomen: Marokko! Afgelopen week was ik...
Read More
Blog

Fruit voor je huid: Avocado, de meest populaire vrucht op Insta

Elke 'foodie' is er weg van en eet het met alles, mensen op Facebook ontvrienden je als je zegt dat...
Read More
Blog

Verdwijnt je haarlijn? Hoe krijg je een gezonde hoofdhuid? Marlon Rozenblad geeft antwoordt!

DE Allround kapper van Suriname: Marlon Rozenblad In Suriname heeft iedereen weleens van hem gehoord. Sterker nog, zodra men aan...
Read More
1 Reply
Blog

Fruit voor de huid

Fruit voor de huid... We kennen allemaal het welbekende cliché: “Echte schoonheid zit van binnen”. Niets is uiteraard minder waar....
Read More

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.