GRATIS VERZENDING VANAF €50,- BINNEN NL

De 5 meest gekozen natuurlijke Producten tegen Eczeem

De 5 meest gekozen natuurlijke Producten tegen Eczeem

Eczeem, ook wel dermatitis genoemd, is een veelvoorkomende huidaandoening die roodheid, jeuk en ontsteking van de huid veroorzaakt. Er zijn verschillende soorten eczeem, waaronder atopisch eczeem, contacteczeem en seborroïsch eczeem. Atopisch eczeem komt het meest voor en wordt vaak gezien bij mensen met astma of hooikoorts. Contacteczeem ontstaat door een allergische reactie op stoffen zoals zeep of sieraden. Seborroïsch eczeem, ook wel berg genoemd bij baby's, verschijnt vaak op de hoofdhuid en in het gezicht.

Gelukkig bieden wij bij Andelia een scala aan 100% natuurlijke producten die kunnen helpen bij het beheersen en verlichten van eczeem. In dit blogartikel bespreken we onze top 5 producten en hoe ze effectief kunnen worden gebruikt bij verschillende soorten eczeem. 

1. African Blacksoap

African Blacksoap is een traditioneel reinigingsmiddel afkomstig uit West-Afrika. Het staat bekend om zijn zachte, maar effectieve reinigende eigenschappen en is bijzonder geschikt voor mensen met eczeem vanwege de volgende redenen:

  • Reinigt grondig zonder de huid uit te drogen:

    De natuurlijke ingrediënten, zoals sheaboter en kokosolie, helpen de huid te hydrateren terwijl ze onzuiverheden verwijderen.

  • Anti-inflammatoire eigenschappen:

    Het helpt ontstekingen te verminderen en kan de jeuk en roodheid geassocieerd met eczeem verzachten.

Gebruik: Maak de zeep licht vochtig en wrijf het zachtjes over de aangetaste huid. Spoel af met lauwwarm water en dep de huid droog.

"Super blij met de Black soap. Ik gebruik het voor mijn eczeem en het is na een week zowat al verdwenen. Ik zal het zeker vaker bestellen en aanraden!"

- Mumtaz via Product Reviews

2. Krappa Olie voor eczeem op de dunne huid

Krappa olie, ook bekend als Andiroba olie, is afkomstig uit het Amazonegebied en staat bekend om zijn krachtige helende eigenschappen.

  • Hydraterend en verzachtend: Deze olie helpt de huid te hydrateren en te verzachten, wat essentieel is voor het behandelen van droge en schilferige eczeem.
  • Rijk aan omega-vetzuren: Deze vetzuren bevorderen de regeneratie van de huidbarrière, wat helpt bij het verminderen van eczeemuitbraken.

Gebruik: Masseer enkele druppels Krappa olie zachtjes in de aangetaste gebieden, vooral op plekken waar de huid dunner is zoals de oogleden en in de knieholtes.


"Ik gebruik de krappa olie voor psoriasis en ben er heel blij mee. Het verzacht echt voor de jeuk en nu na een weekje te gebruiken zie ik echt een verbetering van mijn huid. Nooit gedacht dat ik iets zou vinden die het beter maakt... zo dankbaar!"

- Christa via Product Reviews

3. Sheabutter

Sheabutter is een wondermiddel voor mensen met eczeem vanwege zijn rijke, hydraterende eigenschappen.

  • Intensieve hydratatie: Het helpt de huid diep te voeden en te hydrateren, wat essentieel is voor droge, schilferige eczeemplekken.
  • Beschermende barrière: Sheabutter vormt een beschermende laag op de huid die vocht insluit en verdere irritatie voorkomt.

Gebruik: Breng dagelijks een royale hoeveelheid sheabutter aan op de aangetaste plekken, vooral na het douchen wanneer de huid nog vochtig is.

"Aan de geur ben ik al gewend. Het voelt zacht aan en is makkelijk uit smeerbaar. Ik had last van eczeem met flinke jeuk en en een droge huid. Dankzij de 100% pure sheabutter dat ik 2xper dag over mijn lichaam insmeert zie ik verbetering van mijn huid. Ik raad het anderen ook aan die last van eczeem hebben . Maar ook voor mensen die hun huid lief hebben . Mijn broer heeft geen eczeem maar gebruikt de she butter ook voor zijn gezicht! Probeer het maar zal ik zeggen"

- Milagro via Product Reviews

4. Sheabutterzeep met Neem (Neem Miracle)

Onze Neem Miracle Sheasoap combineert de voordelen van sheabutter met de ontstekingsremmende eigenschappen van neem.

  • Antiseptisch en ontstekingsremmend: Neem helpt bij het bestrijden van bacteriën en schimmels die eczeem kunnen verergeren.
  • Kalmerend: De zeep kalmeert de geïrriteerde huid en vermindert roodheid en jeuk.

Gebruik: Gebruik deze zeep tijdens het baden of douchen om de huid te reinigen en te kalmeren. Spoel grondig af en dep de huid droog.

"Ik gebruik de soap bar lekker in de ochtend of avond afwisselend. Eerste keer lichte tinteling op mijn gezicht.. De tweede keer voelde mijn gezicht na het wassen Zo zacht.. Dus zeker voor herhaling vatbaar"

- Michelice via Product Reviews

5. Sheabutterzeep met Moringa Poeder (Moringa Energy)

Moringa Energy Sheasoap bestaat uit Sheabutter en moringapoeder en is een uitstekende keuze voor het behandelen van eczeem, vooral in de zomermaanden.

  • Verfrissend en voedend: Moringa poeder is rijk aan vitamines en mineralen die de huid voeden en revitaliseren.
  • Antioxidanten: De antioxidanten in moringa helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en ondersteunen een gezonde huid.

Gebruik: Gebruik deze zeep om de huid te reinigen, vooral tijdens de zomermaanden wanneer eczeem door warmte en zweten kan verergeren.

6. Cacaoboter voor eczeem in knieholtes & oksels

Cacaoboter is een uitstekende natuurlijke vochtinbrenger die diep in de huid doordringt.

  • Herstellend: Cacaoboter helpt de huid te herstellen en te hydrateren, wat vooral nuttig is voor hardnekkige eczeem.
  • Beschermende eigenschappen: Het vormt een beschermende barrière die vocht insluit en de huid beschermt tegen irritaties.

Gebruik: Breng cacaoboter aan op de droge en geïrriteerde huid, vooral op plekken waar de huid vaak op elkaar zit, zoals de oksels en de binnenkant van de ellebogen.

"Fijn product, ruikt heerlijk en laat je huid superzacht aanvoelen"


- Eve via Product Reviews

Conclusie

Eczeem kan een uitdagende huidaandoening zijn, maar met de juiste verzorging en producten kunnen de symptomen effectief worden beheerd. Andelia's 100% natuurlijke producten bieden een zachte en effectieve manier om de huid te reinigen, te hydrateren en te beschermen tegen verdere irritatie. Of je nu last hebt van hardnekkige eczeem, zomer eczeem of eczeem op specifieke plekken, onze top 5 producten – African Blacksoap, Krappa olie, Sheabutter, Sheabutterzeep met Neem, Sheabutterzeep met Moringa poeder en cacaoboter – bieden de verzorging die je nodig hebt.

Probeer deze natuurlijke oplossingen en ontdek hoe onze producten jou kunnen  helpen een gezondere en gelukkigere huid te krijgen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd